Μιλφέιγ

Costas

Administrator
Staff member

σε ένα ταψί (2.9L) κάνουμε ένα πάτωμα crackers.

nrYlPSU.jpeg

Κρέμα :
σε ένα μπολ βαζουμε το 1 λίτρο γάλα, ρίχουμε και τις 3 κρέμες αραβοσίτου στιγμής και το ζαχαρούχο γάλα χτυπάμε με το μίξερ χειρός.

Vb1eYlR.jpeg


Σαντιγί :
αδειάζουμε την φυτική σαντιγί σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός (max ένταση) μέχρι να φουσκώσει.

VA3wav1.jpeg


Έπειτα ρίχνουμε και 4-5 κουταλιές της σούπας από την φυτική σαντιγί στο μπολ της κρέμας και ανακατεύουμε με αναδευτήρι χειρός.

Z6RtowO.jpeg


Στο μείγμα της κρέμας που μόλις φτιάξαμε, υπολογίζουμε τη μισή και στρώνουμε ένα στρώμα στο ταψί με τα crackers, μετά ξαναβάζουμε ένα πάτωμα crackers και την άλλη μισή κρέμα.

PpCCT56.jpeg

Έπειτα στην κορυφή θα βάλουμε την φυτική σαντιγί, προσοχή δεν θα την βάλουμε όλη, απλά πρέπει να γίνει ένα ομοιόμορφο στρώμα χωρίς να αναμειχθεί με την κρέμα.

Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα crackers.

imFgg7R.jpeg

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες++.



παρόμοιες συνταγές :
Μιλφέιγ θεϊκό
Αεράτο Γλυκό με βελούδινη κρέμα και φύλλα σφολιάτας
Σφολιάτα, κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σφολιάτα ζαχαροπλαστικής
43 No-Bake Desserts
83 No-Bake Desserts



Vegetalcream φυτική σαντιγί

σταθεροποιητές :
  • E420 (ii) Σιρόπι Σορβιτόλης
  • E463 Υδροξυπροπυλική κυτταρίνη

γαλακτωματοποιητές :
  • E322 (i) Μερικώς υδρολυμένη λεκιθίνη
  • E472β Εστέρες του γαλακτικού οξέος με μονο- και διγλυκερίδια
  • E472ε Εστέρες του διακετυλοτρυγικού οξέος με μονο- και διγλυκερίδια

άλλα :
  • E160a (ii) καροτένια (μείγμα)
  • Πλήρως υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά (φοινικέλαιο 26,7%)
  • Προϊόν Υψηλής Παστερίωσης UHT

Πλήρως Υδρογονωμένα Φυτικά Λιπαρά = Στη διαδικασία αυτή, όλα τα διπλά δεσμά έχουν υδρογονωθεί, με αποτέλεσμα τα λιπαρά να είναι σε τελείως κορεσμένη μορφή. Δεδομένου ότι όλα τα διπλά δεσμά έχουν καταργηθεί, δεν υπάρχουν τρανς λιπαρά. Αντιθέτως η μερική υδρογόνωση οδηγεί στη δημιουργία τρανς λιπαρών, τα οποία είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία.

UHT = Η μέθοδος περιλαμβάνει την θέρμανση των προϊόντων σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (συνήθως πάνω από 135° C) για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτή η διαδικασία σκοτώνει σχεδόν όλα τα μικρόβια και τους παθογόνους μικροοργανισμούς, επιτρέποντας στα τρόφιμα να διατηρούνται χωρίς ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Κρέμα

Κρέμα Γάλακτος

Προέρχεται από γάλα και περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που της δίνει πλούσια γεύση και απαλή υφή. Χρησιμοποιείται συνήθως σε επιδόρπια ή σε αλμυρά πιάτα για σάλτσες και σούπες. Η κρέμα γάλακτος συνήθως δεν περιέχει σημαντικές ποσότητες τρανς λιπαρών. Τα τρανς λιπαρά προέρχονται κυρίως από τη διαδικασία υδρογόνωσης των φυτικών ελαίων, που δεν εφαρμόζεται στην κρέμα γάλακτος.

Κρέμα Φυτική
Χρησιμοποιείται συχνά στη vegan μαγειρική και ζαχαροπλαστική, παρέχοντας μια ελαφρύτερη επιλογή χωρίς γαλακτοκομικά αλλά από έλαια σπόρων. Ενώ μπορεί να υποκαταστήσει την κρέμα γάλακτος σε πολλές συνταγές, μπορεί να μην χτυπιέται τόσο καλά και συνήθως είναι λιγότερο πλούσια.



Ζαχαρούχο γάλα

TtdiOSv.jpg
 
Top