- 2 πακέτα crackers σίκαλης
- 397gr συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα (πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 ώρες στο ψυγείο)
- 500ml φυτική σαντιγί Vegetalcream [2] (από ψυγείο) -- ~200ml χρησιμοποιήθηκαν
- 1 λίτρο γάλα (από ψυγείο)
- 3 κρέμες αραβοσίτου βανίλια στιγμής
σε ένα ταψί (2.9L) κάνουμε ένα πάτωμα crackers.
Κρέμα :
σε ένα μπολ βαζουμε το 1 λίτρο γάλα, ρίχουμε και τις 3 κρέμες αραβοσίτου στιγμής και το ζαχαρούχο γάλα χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Σαντιγί :
αδειάζουμε την φυτική σαντιγί σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός (max ένταση) μέχρι να φουσκώσει.
Έπειτα ρίχνουμε και 4-5 κουταλιές της σούπας από την φυτική σαντιγί στο μπολ της κρέμας και ανακατεύουμε με αναδευτήρι χειρός.
Στο μείγμα της κρέμας που μόλις φτιάξαμε, υπολογίζουμε τη μισή και στρώνουμε ένα στρώμα στο ταψί με τα crackers, μετά ξαναβάζουμε ένα πάτωμα crackers και την άλλη μισή κρέμα.
Έπειτα στην κορυφή θα βάλουμε την φυτική σαντιγί, προσοχή δεν θα την βάλουμε όλη, απλά πρέπει να γίνει ένα ομοιόμορφο στρώμα χωρίς να αναμειχθεί με την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα crackers.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες++.
παρόμοιες συνταγές :
Μιλφέιγ θεϊκό
Αεράτο Γλυκό με βελούδινη κρέμα και φύλλα σφολιάτας
Σφολιάτα, κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σφολιάτα ζαχαροπλαστικής
43 No-Bake Desserts
83 No-Bake Desserts
Vegetalcream φυτική σαντιγί
σταθεροποιητές :
γαλακτωματοποιητές :
- E322 (i) Μερικώς υδρολυμένη λεκιθίνη
- E472β Εστέρες του γαλακτικού οξέος με μονο- και διγλυκερίδια
- E472ε Εστέρες του διακετυλοτρυγικού οξέος με μονο- και διγλυκερίδια
άλλα :
- E160a (ii) καροτένια (μείγμα)
- Πλήρως υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά (φοινικέλαιο 26,7%)
- Προϊόν Υψηλής Παστερίωσης UHT
Πλήρως Υδρογονωμένα Φυτικά Λιπαρά = Στη διαδικασία αυτή, όλα τα διπλά δεσμά έχουν υδρογονωθεί, με αποτέλεσμα τα λιπαρά να είναι σε τελείως κορεσμένη μορφή. Δεδομένου ότι όλα τα διπλά δεσμά έχουν καταργηθεί, δεν υπάρχουν τρανς λιπαρά. Αντιθέτως η μερική υδρογόνωση οδηγεί στη δημιουργία τρανς λιπαρών, τα οποία είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία.
UHT = Η μέθοδος περιλαμβάνει την θέρμανση των προϊόντων σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (συνήθως πάνω από 135° C) για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτή η διαδικασία σκοτώνει σχεδόν όλα τα μικρόβια και τους παθογόνους μικροοργανισμούς, επιτρέποντας στα τρόφιμα να διατηρούνται χωρίς ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κρέμα
Κρέμα Γάλακτος
Προέρχεται από γάλα και περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που της δίνει πλούσια γεύση και απαλή υφή. Χρησιμοποιείται συνήθως σε επιδόρπια ή σε αλμυρά πιάτα για σάλτσες και σούπες. Η κρέμα γάλακτος συνήθως δεν περιέχει σημαντικές ποσότητες τρανς λιπαρών. Τα τρανς λιπαρά προέρχονται κυρίως από τη διαδικασία υδρογόνωσης των φυτικών ελαίων, που δεν εφαρμόζεται στην κρέμα γάλακτος.
Κρέμα Φυτική
Χρησιμοποιείται συχνά στη vegan μαγειρική και ζαχαροπλαστική, παρέχοντας μια ελαφρύτερη επιλογή χωρίς γαλακτοκομικά αλλά από έλαια σπόρων. Ενώ μπορεί να υποκαταστήσει την κρέμα γάλακτος σε πολλές συνταγές, μπορεί να μην χτυπιέται τόσο καλά και συνήθως είναι λιγότερο πλούσια.
Ζαχαρούχο γάλα