Μπιφτέκια στην χύτρα

Costas

Administrator
Staff member
  • 500gr κιμάς ( σπάλα 50% μοσχάρι 50% χοιρινό ) περασμένο δύο φορές
  • 30gr βρώμη όπως είναι ( ή 3 φρυγανιές τις μουλιάζουμε )
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • (προαιρετικά) 1 μικρό κρεμμύδι (το τσιγαρίζουμε πριν)
  • (προαιρετικά) λίγη πράσινη πιπεριά
  • 1/4 αλάτι & πιπέρι μια μυτούλα tsp
  • μια πρέζα ρίγανη και/ή δυόσμο
  • ένα τσακ ξύδι για να σπάσει τις ίνες
  • (προαιρετικά) 1 χούφτα νερό
  • 2tbsp λάδι (στο τάπερ)
  • 46gr πατάτες
  • 50gr πλιγούρι
  • 50-100gr νερό
Αυτή η ιστορία, ρωτάς τον έναν όχι σκόρδο, ρωτάς τον άλλον όχι κρεμμύδι, τι να πω, τα έβαλα όλα...

Αρχικά, κόβουμε & σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά..

xjcjCDt.jpeg

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την βρώμη, το κρεμμύδι και το σκόρδο την πράσινη πιπεριά, μια πρέζα ρίγανη μια πρέζα δυόσμο, αλάτι & πιπέρι, 10 σταγόνες ξύδι.

cYlDuTW.jpeg

Βάζουμε λίγο λάδι και στρώνουμε της πατάτες στο πάτο

epkz130.jpeg

Πλάθουμε, κάνουμε 5 x 100gr μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα τάπερ ρίχνουμε από πάνω 2tbsp λάδι, κλείνουμε και μετά στο ψυγείο για μια ώρα.

Στην χύτρα, πρώτα ρίχνουμε το πλιγούρι να πάει ενδιάμεσα στις πατάτες και ρίχνουμε 100gr νερό. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια (άμα είναι μεγάλη η ποσότητα, το ένα πάνω στο άλλο).

3SkfNPA.jpeg

Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά στο 2.


σχετική συνταγή :
Μπιφτέκια με βρώμη
 
Top