- 500gr κιμάς ( σπάλα 50% μοσχάρι 50% χοιρινό ) περασμένο δύο φορές
- 30gr βρώμη όπως είναι ( ή 3 φρυγανιές τις μουλιάζουμε )
- 1 σκελίδα σκόρδο
- (προαιρετικά) 1 μικρό κρεμμύδι (το τσιγαρίζουμε πριν)
- (προαιρετικά) λίγη πράσινη πιπεριά
- 1/4 αλάτι & πιπέρι μια μυτούλα tsp
- μια πρέζα ρίγανη και/ή δυόσμο
- ένα τσακ ξύδι για να σπάσει τις ίνες
- (προαιρετικά) 1 χούφτα νερό
- 2tbsp λάδι (στο τάπερ)
- 46gr πατάτες
- 50gr πλιγούρι
- 50-100gr νερό
Αρχικά, κόβουμε & σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά..

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, την βρώμη, το κρεμμύδι και το σκόρδο την πράσινη πιπεριά, μια πρέζα ρίγανη μια πρέζα δυόσμο, αλάτι & πιπέρι, 10 σταγόνες ξύδι.

Βάζουμε λίγο λάδι και στρώνουμε της πατάτες στο πάτο

Πλάθουμε, κάνουμε 5 x 100gr μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ένα τάπερ ρίχνουμε από πάνω 2tbsp λάδι, κλείνουμε και μετά στο ψυγείο για μια ώρα.
Στην χύτρα, πρώτα ρίχνουμε το πλιγούρι να πάει ενδιάμεσα στις πατάτες και ρίχνουμε 100gr νερό. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια (άμα είναι μεγάλη η ποσότητα, το ένα πάνω στο άλλο).

Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά στο 2.
σχετική συνταγή :
Μπιφτέκια με βρώμη