Φασολάδα

Costas

Administrator
Staff member
αρχικά βάζουμε τα φασόλια με 500ml νερό στην χύτρα και βράζουμε στο 2 για 10 λεπτά, ανοίγουμε και χύνουμε το νερό.

  • 150gr φασόλια
  • 5 κλωνάρια σέλινο
  • 2-3 καρότα
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι
  • 6 ροδέλες πράσο
  • 150ml ντοματό χυμό
  • 400ml νερό
  • 1/4 αλάτι

9nWvrmW.jpeg

βράζουμε για 30 λεπτά στο 2.

ACyuuya.jpeg

ανοίγουμε την χύτρα, ρίχνουμε το 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.



Περιμένουμε 15 λεπτά, και ρίχνουμε 300gr ρύζι που έχουμε μαγειρέψει από την προηγούμενη μέρα..

HAbSUKF.jpeg

μόλις φτιάξαμε 2 γεύματα x 670gr. Τα συνοδεύουμε με σαλάτα :
  • μαρούλι
  • κρεμμύδι ξερό
  • κρεμμύδι φρέσκο (ολόκληρο και με την πρασινάδα)
  • λίγο άνηθο
  • αγγούρι

Τις φακές και τα φασόλια (beans) και τα ρεβύθια πρέπει να τα τρώμε με ρύζι επειδή ο συνδυασμός δίνει πλήρη πρωτεΐνη.
 
Top